Gravid – Dette skjer i uke 4

Hvordan babyen din vokser

Denne uken er det begynnelsen på embryonale perioden. Fra nå til 10 uker, så begynner alle babyens organer å utvikle seg, og noen vil til og med begynne å fungere. Dette er den tiden da hun vil være mest utsatt for alt som kan forstyrre hennes utvikling. Akkurat nå er babyen din et embryo på størrelse med et valmuefrø, bestående av to lag: epiblast og hypoblast, hvorfra alle organene og kroppsdelene skal utvikle seg.

I morkaken består av to lag på dette punktet. Der celler er tunneler inn i livmorens liv, og skaper mellomrom for at blodet ditt skal strømme slik at den utviklede morkaken vil kunne gi næringsstoffer og oksygen til din voksende baby.

Også tilstede nå er fosterveske, som vil bevare babyen din; Fostervannet, som vil kutte henne når hun vokser; og eggeplomme , som produserer babyens røde blodlegemer og bidrar til å levere næringsstoffer til henne til moderkaken har utviklet seg og er klar til å overta denne plikten.

Hvordan livet ditt endrer seg

I denne uken kan du kanskje finne ut om du er gravid. For de mest nøyaktige resultatene, vent til noen dager eventuelt til du vet du ikke har fått mensen ennå. (Eller bare teste deg selv)

Hvis testen er positiv, ring til legen din og planlegg din første prenatalavtale. De fleste helsepersonell vil ikke se deg før du er omtrent åtte uker sammen, med mindre du har en medisinsk tilstand, hadde problemer med en tidligere graviditet, eller har symptomer som må sjekkes ut.

Hvis du tar medisiner – resept, spør umiddelbart om det er trygt å fortsette å ta dem. Og vær sikker på å varsle leverandøren din til andre problemer.

Du bør allerede ta et daglig multivitamin som inneholder minst 400 mikrogram (mcg) folsyre (B-vitamin med andre ord). Noen kvinner trenger en høyere dose folsyre, så spør legen din eller jordemor det hun anbefaler.

De neste seks ukene er kritiske for babyens utvikling. De rudimentære versjonene av moderkaken og navlestrengen, som gir næring og oksygen til babyen din, fungerer allerede. Gjennom moderkaken er barnet ditt utsatt for det du tar i kroppen din, så sørg for at det er bra for dere begge.

Hvis din graviditetstest er negativ, ta en annen om fem uker hvis du fortsatt ikke har fått din periode. Mange urintester er ikke følsomme nok til å oppdage en graviditet på fire uker.

Hvis du har forsøkt å bli gravid uten suksess i et år eller mer (eller i seks måneder hvis du er over 35 år), snakk med helsepersonell om en oppgaveeksamen for deg og din partner for å finne mulige fruktbarhetsproblemer. Selv om resultatene kan være forstyrrende, vil du finne ut om et problem før, snarere enn senere, å komme i gang på vei til behandling – og til ditt endelige mål: å ha en baby.

Lær om: Graviditetstester

Når kan jeg ta en graviditetstest og få et nøyaktig resultat?

Det er best å vente noen dager til en uke etter at du savner perioden for å ta en graviditetstest. På den tiden har de fleste ny gravide kvinner nok hCG (graviditetshormonet) i urinen for testene for å oppdage det.

Hvordan kan jeg få de beste resultatene fra en graviditetstest?

Først må du sjekke utløpsdatoen på testen og sørge for at den fortsatt er god. Hvis du har lagret hjemme graviditetstest hvor som helst som blir fuktig eller varm (som på badet), kan det ha blitt forverret, så kaste det bort og få en ny.

Når du er klar til å teste, les instruksjonene nøye fordi instruksjonene varierer med forskjellige merker. For de mest nøyaktige resultatene, ta testen først om morgenen, når urinen er mest konsentrert. Det kan ta opptil 10 minutter å se resultater.

Hvis testen viser et negativt resultat, og du fortsatt ikke har fått perioden, vent noen dager eller en uke og prøv igjen. Ikke anta at et negativt resultat betyr at du ikke er gravid. Hvis du ikke får perioden som forventet, husk at du fortsatt kan være gravid. (Det er ikke tid å gå ut med å drikke eller gjøre andre ting som er usikre under graviditeten.)

Betyr selv en svak linje at jeg er gravid?

Hvis du ser et positivt resultat på testen din, selv om det er veldig lett, er sjansene gode for at du er gravid. For en graviditetstest for å vise et positivt resultat, må kroppen din gjøre et påvisbart nivå av hCG. Du kan få et svakt positivt resultat hvis du ikke er så langt som du trodde. For å være sikker, ta en annen test om to eller tre dager.

Hvis det andre positive resultatet er mer uttalt, gratulerer. Hvis den andre testen er helt negativ, kan du ha hatt et veldig tidlig abort. Eksperter anslår at 20-30 prosent av alle svangerskapene slutter i abort, så dessverre er dette svært vanlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *