Gravid – Dette skjer i uke 6

Hvordan babyen din vokser

Denne ukens store utviklinger: Nesen, munnen og ørene som du vil bruke så mye tid på å kysse i åtte måneder, begynner å ta form. Hvis du kunne se inn i livmoren din, ville du finne et oversize hode og mørke flekker hvor babyens øyne og nesebor begynner å danne. Hans fremvoksende ører er preget av små depressioner på sidene av hodet, og hans armer og ben ved fremspringende knopper. Hans hjerte slår om 100 til 160 ganger i minuttet – nesten dobbelt så fort som ditt – og blod begynner å gå gjennom kroppen hans. Tarmene hans utvikler seg, og knuten til vev som vil gi opphav til lungene, har dukket opp. Hans hypofysen dannes, som resten av hjernen hans, muskler og ben. Akkurat nå, babyen din er en fjerdedel av en tomme lang, om størrelsen på en linse.

Hvordan livet ditt endrer seg

Du kan finne deg selv å utvikle litt av en splittet personlighet – føler deg humør en dag og glad den neste. Foruroligende som dette er (spesielt hvis du er stolt av å være i kontroll), hva du går gjennom er normalt. Ricocheting følelser er forårsaket delvis av svingende hormoner. Men hormoner til side, livet ditt er i ferd med å forandres på en stor måte – og hvem ville ikke føle seg følelsesmessig om det?

Spotting (flekker av blod på underbukser eller toalettpapir etter urinering) eller blødning er relativt vanlig i tidlig graviditet, noe som påvirker opptil en fjerdedel av gravide kvinner. Det kan oppstå i en vanlig graviditet, men noen ganger kan det være det første tegn på abort eller ektopisk graviditet. Hvis du har spotting eller blødning, kontakt din helsepersonell.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *