Tips til hvordan bli gravid

Når er den beste tiden å ha sex hvis vi prøver å bli gravid?

Du er mest sannsynlig å bli befruktet hvis du har sex i løpet av de to dagene før eggløsning og på dagen du eggløsning skjer. På den måten er det mer sannsynlig at det vil bli en sunn tilførsel av sæd i egglederrørene når et egg slippes ut.

Hvordan kan jeg si når jeg eggløsning?

Tre måter du kan estimere når du skal ha eggløsning

  • Hvis syklusen din er det samme antall dager hver gang, kan du estimere ditt fruktbare tid hver måned.
  • Du kan bruke et eggløsningsprediksjonssett for å teste hormonnivåene gjennom hele syklusen, og testen vil indikere hvilken dag du mest sannsynlig vil eggløsning.
  • Du kan spore eggløsningssymptomer, for eksempel endringer i basal kroppstemperatur og livmorhalsstem.

Vil det være vanskeligere for meg å bli gravid hvis mine perioder er uregelmessige?

Det kan være. Hvis du ikke har en ide om hvor mange dager syklusen din varer, kan det gjøre det vanskelig å forutsi når du skal eggløsning.

Det er normalt å ha en uregelmessig syklus eller to ganger nå og da. Men hvis du fortsetter å ha uregelmessige perioder, eller hvis du ikke har en periode i det hele tatt i tre til seks måneder, er det på tide å se lege.

Du kan bli henvist til en fertilitetsspesialist for å sjekke om andre årsaker til en uregelmessig syklus.

Kan vi ikke bare prøve å se hva som skjer?

Selvfølgelig! Du trenger ikke å bruke eggløsningssett eller spore symptomene dine hvis du ikke vil. Prøv å ha sex minst tre ganger i uken, spesielt i løpet av de to første ukene av syklusen din.

De fleste par blir gravid innen tre måneder, men det kan ta lengre tid hvis du er eldre, har visse livsstilsvaner som kan påvirke fruktbarheten (som å røyke), eller ha en tilstand som svekker fruktbarheten.

Merk: Hvis du er under 35 år og har forsøkt å bli gravid i et år uten suksess, er det på tide å konsultere en fertilitetslærer. Hvis du er 35 år eller eldre, er det best å se en spesialist etter omtrent seks måneder med å prøve å bli gravid.

Lykketil!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *