Hvordan få bedre karakterer

1. Delta alle dine klasser

Nå kan du tro at dette var en åpenbar en for å få bedre karakter. Men jeg snakker av erfaring når jeg sier at mange studenter hopper over klasser av en eller annen grunn. Men hvis du vil ha gode karakterer, er det flere grunner til at du bør delta i alle klassene dine:

Absorber klasseromsmateriale. Selv om professoren/læren følger læreboken ganske nøye, sitter i klasserommet og lytter til forelesningene / diskusjonene vil hjelpe deg med å absorbere materialene.

Gjør tilstedeværelse kjent / delta. En av fordelene med å gå på høyskole bør være at du danner et mentorforhold med noen av professorene dine, og det kommer ikke til å skje hvis du ikke går på kursene. Og ofte har fakultetet deltakelsespoeng (eller bonuspoeng), så utover bare å delta, forsøke å være involvert i klassediskusjonene.
Tjen oppmøte poeng. Mange professorer har oppmøtepolitikk, slik at du kan få direkte innflytelse på karakteren din ved å delta.

Ikke glem å sitte nær fronten – historisk sett er de som vanligvis er de beste studentene.

2. Lær å bruke dine professorer

Hver professor har en annen personlighet og et system for å drive sine klasser, så det er så sanselig så tidlig som mulig å lære hva professoren ønsker. Her er noen måter å mestre dine professorer på:

Forstå kursforventninger. De fleste professorer gir ut en kursplan i løpet av den første uka i klassene – og det er ditt ansvar å vite tidsfrister og alle krav til kurset.

Forstå professorer på personlig nivå. Snarere enn å se professoren som en figurhode på forsiden av klassen som bestemmer skjebnen din på en abstrakt måte, bli kjent med professoren din som en person. Besøk ham eller henne i løpet av kontortiden, eller opphold deg etter klassen.

Kommuniser med professorer når du sliter. Spesielt ved større høyskoler og universiteter, vil professoren ikke vite når du sliter, så hvis du har problemer med kursarbeidet eller testene, planlegg en avtale for å møte professoren og få hjelpen du trenger.

3. Bli organisert

Du har kanskje vært en av de heldige få som aldri har trengte en planlegger før, men i høyskolen /universitet handler om multitasking, og du kan enkelt bli overveldet med forfallsdato, lagmøter og andre krav til tiden din. Her er noen tips for å bli mer organisert:

Bruk en planlegger eller et annet organisasjonssystem. Jeg har hatt min dag-planlegger i årevis og kan ikke gå hvor som helst uten det. Andre er på samme måte med sine personlige digitale assistenter.

Hold deg oppdatert med forfallsdato / kurskalender. Det er ikke nok å ha et system – du må bruke det! Så når du har en slags system, bli vant med å bruke den (og det vil snart bli den andre naturen).

Hold lekser, tester og klassepapir på sentral plassering. Ikke bare kaste gamle lekser oppgaver eller tester på baksiden av bilen eller på gulvet i sovesalen din. Du trenger disse for å studere for fremtidige tester, for å møte med professoren din for å diskutere dem, og for å finne karakteren din i klassen … så hold alt ditt klassemateriale sentralt.

4. Bruk tiden klokt

Selv om du ikke forkynner og er den mest organisert person i verden, kan tiden være en av dine største fiender på høyskolen. Her er noen tips for å bruke tid smart:

Takle hardere arbeid først. Ja, takk det vanskeligere først, slik at du er sikker på at du har nok tid til å fullføre den. Du vil føle deg større følelse av å fullføre arbeidet i denne rekkefølgen.

Ta pauser som belønning for arbeid. Belønne deg selv for å fullføre en stor oppgave ved å ta en pause og chatte med en venn eller se på noen tv. Ikke bare er pausene god motivasjon for å hjelpe deg med å fullføre noe, du vil også være mer uthvilt å takle neste jobb etter en pause.

Bryt større prosjekter i mindre, enkle å utføre stykker. Hvis du har en massiv semesteroppgave på slutten av semesteret, bryter du opp arbeidet i mindre biter og tildeler tidsfrister til hver del.

Du trenger ikke anstrenge deg ; lær å si nei. Prioriter faglige arbeid, du kommer til å bli bedt om å bli involvert i alle slags klubber og organisasjoner mens du er på høyskole – og til et tidspunkt må du lære å si nei til noen forespørsler av din tid.

Arbeid hardt for å spille hardt. En av mine favorittstudenter pleide å si at hun jobbet hardt slik at hun ville ha tid til å spille hardt – og det er en god balanse. Bare vær sikker på at du gjør jobben først.

5. Bli «bemerkelsesverdig»

En annen grunn til å delta på klassen er å ta opp klassenotatene. Disse notatene er viktige ledetråder til hva professoren mener er det viktigste materialet for deg å lære, så, foruten å ta notater, lær hvordan du bedre kan bruke dem til din fordel. Her er noen detaljer:

Vær en aktiv lytter i klassen. Ikke les avisen, sladder med venner, eller skriv romkameraten din under klassen. I stedet lytt nøye og aktivt – og be om avklaring når du trenger det.

Ta gode notater i klassen. Enten du tar notater fra bunnen av eller følger en professors oversikt, vil nøkkelen for deg være å få de viktigste detaljene ned, slik at du kan henvise til dem når du trenger dem.

Omskriv eller organisere notater på datamaskinen din utenfor klassen. Dette forslaget kan høres litt ekstremt, men skriftlæringen viser at du kan øke din forståelse og oppbevaring av materiale ved å skrive om det.

6. Bruk pensunboken

Professorer tilordner lærebøker av en grunn – og det er ikke for å få deg til å gå i stykker; Det er å supplere forelesningene og diskusjonene fra klassen. Kjøp alle lærebøkene – og følg disse tipsene for å bruke det:

Les alt tildelt materiale. Lyder åpenbart, ikke sant? Når en professor tildeler et kapittel, les hele greia (med mindre annet er sagt), inkludert åpningsvignetter, case-studier, og tabeller og utstillinger.

Vet hva som er kritisk. På samme tid vet du hvilke deler av teksten som er mest kritiske. For eksempel, i en av mine klasser, er vokabularet mest kritisk, og læreboken legger vekt på punktet ved å ha alle vilkårene og deres definisjoner trykt i kantene av hvert kapittel.

Bruk skisseringssystem for å forstå materialet. Å lese og fremheve materialet i teksten er bare minimum. For å få mest mulig ut av det du leser, bør du også ta notater og skissere materialet.

7. Følg gode regler for skriving

Mange klasser krever en eller flere skriveoppgaver, fra korte svar på semesterblader, og du vil gjøre det bedre med disse oppgavene hvis du følger disse reglene for god skriving:

Organiser tankene dine før du skriver. Bevisstrømmen fungerer i en dagbok eller en journal (og kan ha jobbet i videregående skole), men det er best å kartlegge en oversikt før du begynner den faktiske skrivingen.

Forstå krav til papir. Hver professor har en bestemt måte han eller hun ønsker et papir organisert, og det er best å kjenne dem før du begynner å skrive. Pass på å forstå referansesystemet og alle maskinens mekanikk (skrift, marginer, omslag, fotnoter, osv.).

Skriv et utkast (og få tilbakemelding når det er mulig). Spesielt for større papirer, vil du ha et høyere kvalitetspapir (og en bedre karakter) hvis du kan vise professoren et utkast tidlig nok før fristen for å gjøre endringer.

Skriv om, rediger, skriv igjen, redigere, skriv om igjen. Lær at endring og skriv om igjen (gjentakelser) er dine venner. Ingen er en god nok forfatter til å piske ut det endelige utkastet sittende. De beste forfatterne går gjennom en prosess.

Les gjennom, les gjennom igjen, korrekturlesing, korrekturlesing. Stavekontroller fanger stavefeil, men ikke andre problemer, så lær kunsten av korrekturlesing. Eller bedre, ha en venn med en venn der du korrekturleser hverandres papirer.

8. Øv, Øv, Øv

En annen åpenbar her? Kanskje, men regelen er at du skal tilbringe minst tre timer utenfor klassen for hver time i den. Og for noen klasser finner du at du trenger mye mer tid enn å mestre materialet. Så, her er noen forslag:

Studer tidlig og ofte. Å bryte studiet på kortere tidspunkter, vil gjøre mindre av en læreplass – og gi deg tid til å absorbere materialet før du fortsetter.

Utvikle og praktisere gode studievaner. Gjør det til en vane og studere blir den andre naturen for deg.

Vet hvordan du best studerer, lær materiale. Noen mennesker trenger fullstendig stilhet for å konsentrere mens andre liker litt støy. Finn hva som fungerer for deg og hold deg til det.

Studer med venner for å få støtte, men … gjør det ikke til en sosial begivenhet. En studie med kompis kan være et flott verktøy, så lenge du faktisk får litt å studere oppnådd.

Pass på at arbeidet er gjort før du sosialiserer. Å studere er kritisk for å lære, noe som er kritisk for bedre karakterer – så gjør jobben før du drar ut for å ha det gøy.

9. Vær en god test-taker

Omtrent alle høyskoleklasser har eksamener, og noen ganger er eksamenene den største delen av din endelige karakter, så det er viktig å bli en god testperson. Her er noen tips:

Vet hva du kan forvente på eksamen. Hver professor har en stil med testutvikling, så få gamle eksemplarer eller spør professoren direkte. Vet hvilke typer spørsmål som vil bli spurt – samt innholdet som skal dekkes.

Les spørsmål nøye og planlegg svar. Ta deg tid på begynnelsen av testen for å lese gjennom alle instruksjonene og lage en plan for angrep.

Rask deg selv så du har god tid til å fullføre alle deler. Og kjenne poenget ​​av spørsmål, så du kan være sikker på å fullføre de viktigste først hvis tiden går tom.

Still spørsmål. Hvis du ikke forstår noe, eller trenger avklaring av spørsmålet, spør professoren. Ikke vent å få eksamenen tilbake og finn deg besvart et spørsmål på feil måte.

10. Skarp kommunikasjonen evnen din

Mange klasser inkluderer en presentasjonskomponent, så bruk disse tipsene for å forbedre dine kommunikasjonsferdigheter og maksimere karakteren din:

Praksisforedrag, presentasjoner. De beste taler og presentasjoner er de godt øvede, så fullfør skriptet eller skissere tidlig nok til å ha tid til å trene presentasjonen (og for å sikre at den faller innenfor angitt tidsgrense).

Hvis du bruker teknologi, har du alltid sikkerhetskopiering. Teknologi er flott, men noen ganger mislykkes det. Hvis du har en PowerPoint-presentasjon, ta kopier av lysbildene som en utlevering hvis du trenger det.

Kjenn presentasjons situasjonen – og planlegg deretter. Hver professor har et sett med retningslinjer når graderingspresentasjoner, og mange oppsett i klasserommet er forskjellige, så vet situasjonen før du går inn i presentasjonen.

Endelige tanker på å forbedre dine karakterer

Å følge disse retningslinjene skal hjelpe dine karakterer enormt, men her er et annet tips. Husk å tenke på dine professorer som dine allierte, ikke dine fiender. Og hvis ikke dine allierte, i det minste vennene dine. Vårt mål er at hver student skal lære og mestre materialene i kurset. Og hvis du mestrer materialene, bør du ha en god klasse i klassen. Og hvis du sliter med noe aspekt av kurset, bare gå og se professoren. Vi er her for å hjelpe deg med å bli det beste du kan være.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *